Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش‌و‌پرورش با اشاره به آخرین وضعیت طرح حذف کنکور در کشور، تصریح کرد: به نظر می‌رسد طرح حذف کنکور در آینده‌ای نزدیک به سرانجام برسد و ما در حال رسیدن به نقطه مشترکی بین دستگاه‌های دخیل در این موضوع هستیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید محمد بطحایی در افتتاحیه نشست پایانی هشتمین دوره مجلس دانش آموزی با بیان اینکه انحصار آموزش زبان انگلیسی در مدارس کار درستی نیست، افزود: بر اساس دستورالعمل شورای عالی آموزش‌و‌پرورش زبان‌های خارجی تدریس شده در کشور در مقاطع متوسطه اول و دوم، انگلیسی، فرانسه، آلمانی، روسی و اسپانیایی هستند، تلاش ما این است که اگر تعدادی دانش‌آموز به هر دلیلی علاقمند به یادگیری زبان دوم آلمانی، روسی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. باشند، این امکان را برای آنها ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما باید زمینه توسعه سایر زبان‌های خارجی به ویژه روسی را در مدارس کشور فراهم کنیم، اظهار کرد: در جریان سفر اخیری که به کشور روسیه داشتم طی گفت‌وگوهای انجام شده در تلاش هستیم تا این توافق ایجاد شود که زبان فارسی نیز در مدارس کشور روسیه به عنوان زبان دوم تدریس شود. همچنین مباحثی در کتاب‌های درسی مدارس کشور روسیه برای آشنایی با فرهنگ ایرانی قرار داده شود.

کنکور ۹۸ هیچ تفاوتی با کنکور ۹۷ ندارد

وزیر آموزش‌و‌پرورش با اشاره به آخرین وضعیت طرح حذف کنکور در کشور، تصریح کرد: به نظر می‌رسد طرح حذف کنکور در آینده‌ای نزدیک به سرانجام برسد و ما در حال رسیدن به نقطه مشترکی بین دستگاه‌های دخیل در این موضوع هستیم. با این وجود برای دانش‌آموزان مقطع پیش دانشگاهی حاضر هیچ تغییری در کنکور ۹۸ به غیر از آنچه در سال جاری اتفاق می‌افتد به وجود نخواهد آمد و کنکور ۹۸ هیچ تفاوتی با کنکور ۹۷ نخواهد داشت.

بطحایی با توجه به تعطیلی سه مدرسه ایرانی در کشور امارات، گفت: بخش عمده‌ای از مشکل کشور ما با امارات به دلیل اختلاف در دیپلماسی این دو کشور است و آموزش‌و‌پرورش نمی‌تواند در مدیریت سیاسی وارد شود.

وی با بیان اینکه بخشی از اختلال ایجاد شده به دلیل نارسایی در روابط دیپلماتیک و حمایت امارات از سیاست‌های توسعه طلبانه عربستان در منطقه و جنایات این کشور در یمن است، افزود: مجموعه این اقدامات باعث شده است تا کشور امارات سیاست‌های انقباضی شدیدی علیه ایران اتخاذ کند که پیامد آن اختلال در ادامه فعالیت مدارس ایران در کشور امارات بوده است.

اختلافات دیپلماسی سه مدرسه ایرانی در امارات را تعطیل کرد

وزیر آموزش‌و‌پرورش با بیان اینکه با وجود قدمت و سابقه طولانی مدت فعالیت مدارس ایرانی در کشور امارات، سه مدرسه ایرانی در این کشور به بهانه‌های مختلف تعطیل شده‌اند، اظهار کرد: امیدواریم مشکل حقوقی که کشور امارات برای مدارس ما ایجاد کرده است را برطرف کنیم.

به گفته بطحایی، سیاست حاکمیت و دولت ایران استمرار فعالیت مدارس خارج از کشور با توجه به جمعیت زیاد ایرانیان ساکن حاشیه خلیج فارس است. همچنین نشانه‌های مثبتی برای بازگشایی مجدد این مدارس گزارش شده است.

وزیر آموزش‌و‌پرورش با انتقاد از بالا نبودن روحیه شادابی و نشاط در مدارس کشور، گفت: آموزش‌و‌پرورش قصد دارد تا حرکت از مسیر توسعه مهارت‌های شناختی را به سمت توسعه مهارت‌های فردی و اجتماعی تسریع کند.

بطحایی با بیان اینکه در آموزش‌و‌پرورش به دلایل مختلف مقاومت در برابر تغییر بسیار زیاد است، افزود: این پدیده سازمانی در بسیاری از کشورها وجود دارد و مختص کشور ما نیست. ما برای کاهش این مقاومت به ظرفیت تشکل‌های دانش‌آموزی و مجلس دانش‌آموزی نیازمندیم.

مجلس دانش‌آموزی نباید تبدیل به تشکلی تشریفاتی شود

وی با اشاره به اینکه مجلس دانش‌آموزی نباید تبدیل به تشکلی تشریفاتی شود که سالی یکبار اعضای آن دور هم جمع می‌شوند، افزود: مجلس دانش‌آموزی ظرفیت عظیمی است که باید به شکل کاربردی از آن برای تحولات آموزش و پرورش مبتنی بر سند تحول استفاده کنیم.

وزیر آموزش‌و‌پرورش با تاکید بر اینکه دوران دانش‌آموزی یکی از مهم‌ترین دوران‌های مهم زندگی هر فرد است، تصریح کرد: در کشورهای مختلف این دوران از ۶ تا ۷ سالگی آغاز می‌شود و آموزش‌و‌پرورش عمومی بین ۱۱ تا ۱۲ سال بعد به طول می‌انجامد. هر چند در سال‌های اخیر کشورهای توسعه یافته سن آغاز تحصیل رسمی را کاهش داده‌اند و حتی به سه سالگی رسانده‌اند.

بطحایی با مطرح کردن این سوال که اهداف آموزش‌و‌پرورش عمومی چیست؟ ادامه داد: پاسخ این سوال سرآغاز فرآیند برنامه‌ریزی درسی است. بخشی از یادگیری، مهارت‌های شناختی است که کودکان باید در مدرسه بیاموزند. بخشی از این آموزش آموختن قواعد، نوع ارتباط بین پدیده‌ها، آشنایی با مفاهیم شناختی و ... است که این بخش غالبا برای ادامه تحصیل در آموزش عالی مورد توجه است.

وی با بیان اینکه هدف مهارت‌های شناختی این است که دانش‌آموزان بعد از مدت زمان تحصیل خود در مدرسه این مباحث را در آموزش عالی پیگیری کنند، افزود: این در حالیست که بخش دومی که در آموزش‌و‌پرورش همه کشورها مورد توجه است، گسترش و توسعه مهارت‌هایی است که افراد برای زندگی فردی و اجتماعی بیرون از مدرسه به آن احتیاج دارند.

زندگی دانش‌آموزان نباید محدود به آموزش عالی باشد

وی با انتقاد از اینکه همه زندگی دانش‌آموزان نباید محدود به دانشگاه و آموزش عالی باشد، اظهار کرد: ما بعد از دریافت دیپلم وارد زندگی اجتماعی می‌شویم و برای این مرحله جدید به مهارت‌هایی نیاز داریم. یکی از اهداف آموزش و پرورش عمومی گسترش مهارت‌های فردی و اجتماعی است که در کشور ما بر اساس الگوی زندگی ایرانی و اسلامی به کار گرفته می‌شود.

وزیر آموزش‌و‌پرورش با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر تمام نظام‌های آموزشی کشورهای توسعه یافته بخش گسترش مهارت‌های اجتماعی را نسبت به گسترش مهارت‌های شناختی توسعه داده‌اند، تصریح کرد: به عبارت دیگر این کشورها از حجم آموزش‌های شناختی خود کاسته و بر بخش آموزش مهارت‌های زندگی و اجتماعی افزوده‌اند. دلیل این مسئله این است که پیچیدگی‌های مختلف زندگی در همه جوامع به سرعت رو به افزایش است.

وی با اشاره به اینکه متغیرها و عواملی که ما برای زندگی به آنها نیاز داریم به سرعت در حال گسترش است،‌ گفت: جای تمرین این عوامل و مهارت‌ها در مدرسه است. نظام‌های جدید مدرسه را تبدیل به یک «سالن تمرین» کرده‌اند.

دانش‌آموزان از آمدن به مدرسه حس خوبی ندارند

بطحایی با اشاره به اینکه آموزش‌و‌پرورش نوین در حال کنار گذاشتن تست فرمول‌ها و حافظه محوری است، توضیح داد: باید مدرسه را تبدیل به جایی کنیم که بچه‌ها با هم گفت‌وگو کردن را تمرین کنند و مهارت‌های کنترل خشم، رعایت حقوق دیگران، حفظ محیط زیست به عنوان میراث گذشتگان، علاقه به کشور و ... را در آن بیاموزند.

وی با انتقاد از کمبود روحیه نشاط و شادابی در مدارس کشور اظهار کرد: دانش‌آموزان ما از آمدن به مدرسه حس خوبی ندارند و به همین دلیل هم هست که برخی از دانش آموزان با تعطیلی مدارس به دلایل مختلفی نظیر آلودگی هوا، بارش برف و ... ابراز خوشحالی می‌کنند، چرا که مدارس ما فضای با نشاطی که دانش آموزان با اشتیاق به آن بروند را ندارند.

وزیر آموزش‌و‌پرورش یکی از دلایل نبود شادابی و نشاط را در مدارس انباشت مهارت‌های شناختی و حافظه محوری دانست و گفت: برای تسریع ایجاد این تحول در آموزش‌و‌پرورش به شدت به تشکل‌های دانش‌آموزی نیازمندیم، چرا که آنها بستر مناسبی برای این تغییرات هستند.

وی با اشاره به مقاومت در برابر تغییر به عنوان یک پدیده سازمانی توضیح داد: این مقاومت گاهی آشکار یا پنهان و گاهی کم یا زیاد است. به همین دلیل یکی از مهارت‌های مدیران استراتژیک این است که بر این مقاومت در برابر تغییر غلبه کنند.

وی با بیان اینکه انجمن اسلامی و بسیج دو تشکل مهم و قوی در آموزش‌و‌پرورش هستند ادامه داد: مجلس دانش‌آموزی به نوعی نمایندگی این تشکل‌ها را نیز بر عهده دارند. توقع داریم برنامه منسجمی در معاونت پرورشی تنظیم شود تا برای این تغییر مسیر آماده شویم.

ضرورت تحول در آموزش‌و‌پرورش

بطحایی با تاکید بر اینکه تحول در آموزش‌و‌پرورش برای ما یک ضرورت است تصریح کرد:‌ اقدامات اخیر مسئولان آموزش‌و‌پرورش برای تسریع این تحول بوده است. همچنین اسناد تصویب شده در مجلس دانش‌آموزی مانند سند کاهش استرس نیز باید ادامه پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه آموزش‌و‌پرورش نهادی است که در آن ۲۵ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور به نوعی با آن مرتبط هستند، گفت: در حال حاضر ۱۳ هزار دانش‌آموز و یک میلیون و ۷۰۰ هزار معلم شاغل و بازنشسته در این سیستم وجود دارند که این تعداد سرمایه عظیمی برای این نهاد است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۵۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر

در نشستی با حضور معاونان توسعه مدیریت و عمرانی استاندار کرمان در خصوص مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر کرمان تصمیم‌گیری شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان، مدیران کل آموزش و پرورش، نوسازی و تجهیز مدارس استان و نمایندگان شرکت‌های معدنی در محل دفتر معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان برگزار شد.

به گفته علی بیگ‌زاده این همکاری و مساعدت در راستای مصوبه شورای آموزش و پرورش استان و نظر به تفاهم‌نامه اداره کل آموزش و پرورش با بنگاه‌های معدنی صورت می‌گیرد. 

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان عنوان کرد: با تکمیل زیرساخت‌ها در حوزه آموزش و پرورش، می‌توانیم به آینده توسعه‌یافته خودمان امیدوار باشیم.

بیگ‌زاده بیان کرد: شهر کرمان، پیشانی استان و محل حضور جمع کثیری از زائران و محبان سردار دل‌ها از جمله دانش‌آموزان است و در چند سال گذشته شاهد اردو‌های دانش‌آموزی از اقصی نقاط کشور هستیم. 

وی خاطرنشان کرد: هر اقدام و تخصیص اعتبار در حوزه آموزش و پرورش نوعی سرمایه‌گذاری است و به ارتقای آینده کشور کمک می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست
  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت ما نباشند، پای روایت دشمن می‌نشینند»
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح های عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / دخترانی که پای روایت‌ ما نباشند، پای روایت دشمن می نشینند